Thursday, August 13, 2015

Wat is IPTV


“Internet Protocol TeleVision (IPTV) is een verzamelnaam voor diensten en toepassingen die tv-kijken over het internet mogelijk maken. Hier wordt een breed scala aan verschillende technieken voor gebruikt, zoals (de)compressie algoritmes voor beeld en geluid, multicast routering en p2p-protocollen. IPTV staat los van video on demand en interactieve televisie.”


Voordelen van IPTV


  • Het maakt gebruik van de bestaande internet infrastructuur, hierdoor is het gemakkelijk voor consumenten om gebruik van te maken.
  • IPTV is niet locatie gebonden; het werkt thuis, op werk of in een hotel. Enige vereiste is een internet aansluiting.
  • Ondersteuning voor technieken als TimeShift en Video on Demand; die kunnen immers aangeboden worden via het internet.
  • Keuzevrijheid; IPTV hoeft u niet bij uw internet provider (ISP) af te nemen. U kunt een settopbox aanschaffen van de provider met de meeste aansprekend aanbod voor u. Dit wordt ook “OTT TV” genoemd, “Over the top TV”; Content die de gebruiker van andere providers afneemt.


De keuzevrijheid maakt het ook een uitstekende alternatief voor satelliet televisie; U kunt zenders uit een bepaalde land of regio ontvangen zonder het monteren van een schotel. Een bijkomende voordeel is dat IPTV niet wordt beïnvloed door het weer, in tegenstelling tot satelliet TV.

Op Alltvnet.com vindt u onze uitgebreide assortiment aan internationale IPTV settopboxen.



Arabic IPTV



No comments:

Post a Comment